Studiecirkel i entomologi. Fjärde och där med sista träffen.

I onsdags var det dags för sista turen upp till Nordens ark och entomologistudiecirkeln. Känns lite trist nu när det hela är över, var sannerligen ett trevligt veckonöje att sätta sig på bussen för den en och en halvtimmes långa färden.

Sista träffen var väl lite den som jag hade högst förväntningar på, då vi skulle få lära oss att sortera och preparera insekterna. Började med en kort föreläsning om hur man gör en grovsortering, vilka grupper man skall lägga de olika insekterna i beroende vilken typ av fälla man använt med mera, samt en instruktion hur man monterar olika typer av insekter. Sen var det dags för lite praktiskt arbete.

Vi tog varsin vanna (plastbytta) och fyllde upp med lite vatten, sen tömde vi ut burkarna från fällorna och det var bara att kavla upp ärmarna och börja sortera. Skalbaggarna var ganska lätta att lägga åt sida, likaså myrorna men att skilja på steklarna och flugorna där de simmades runt hopknycklade var sannerligen inte de lättaste.När jag suttit och sorterat dryga timmen bytte jag aktivitet till att montera och fick kämpat med diverse olika skalbaggar för att försöka räta ut ben och antenner. Första gick väl inte sådär överdrivet bra, då det slutade med att skalbaggen gick i två delar, oups.. Till slut fick man dock in knycket och fick uppleva det fina i att pensla ben och antenner rakt och snyggt i symmetri. Hann med två skalbaggar totalt innan det var dags att packa ihop.

Det här gav en mersmak som heter duga, måste införskaffa lite nålar och annat så man är redo inför våren när saker och ting åter väcks till liv ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0